Monapel mosható nagrágpenekák
Nandu hordozók
HUN | ENG

NANDU Online Áruház - Babahordozó és gyerekhordozó a Gyártótól
A Nandu babahordozókat szívből ajánljuk minden szülőnek, aki gyermekét testközelben akarja tudni! A hordozók sok-sok szeretettel készültek és sok száz magyar szülő tapasztalata segítette a termék létrejöttét. Köszönjük!

Dr. Ranschburg Jenő ajánlása babahordozókhoz

Még ma is él Magyarországon az az előítélet, mely szerint „a csecsemőt nem szabad elkényeztetni”, az édesanya lehetőleg csak etetéskor vegye őt magához, egyébként pedig hagyja sírni az ágyában, ha ölbe vágyik, mert a baba csak így tanulhat rendet és fegyelmet, és csak így kerülhető el a gyermeknevelés „súlyos veszedelme”, az elkényeztetés. Idestova huszonöt éve folyamatosan hangoztatom, hogy a pszichológiai tapasztalatok mindennek az ellenkezőjét bizonyítják! A világ, amelybe a gyermek beleszületik, tele van ismeretlen és nyugtalanító ingerekkel, és a diszharmónia, mely ennek következtében a gyermekben keletkezik, kizárólag az anya testi közelségével csökkenthető. Pszichológiai vizsgálatok bizonyítják, hogy a gyermek, akit csecsemőkorában sokat tartottak ölben, illetve mindig felvették, amikor kéredzkedett, hároméves korában nem csak kevesebbet igényli, hogy a szülő karjaiban legyen, de kreatívabb, ötletesebb kezdeményezőbb is társainál. Ennek az a magyarázata, hogy a kreativitás az értelmi képesség mellett egyfajta bátorság, önbizalom jelenlétét teszi szükségessé, és az ölben tartott gyerekek születésüktől azt tanulják, hogy a világ biztonságos hely, a környezet bármikor „megszólítható”, és onnan mindig megfelelő és megnyugtató válasz érkezik. A hordozókendő nagyszerű eszköz annak a célnak a biztosítására, hogy az anya és gyermeke testi kontaktusa minél tartósabban és minél kényelmesebben valósuljon meg. A baba akár fekve, akár a magzati helyzetet utánzó gömbölyű pózban, akár függőlegesen helyezkedik el a kendőben, mindig kényelemben és mindig biztonságban érzi magát. Az anya jön-megy, tevékenykedik, a baba pedig – akár anyja hasán, akár a csípőjén vagy a hátán – együtt mozog vele. A gyermek érzi anyja testének melegét, szervezetében pedig működésbe lépnek a szeretet-hormonok (az opiátok), melyeknek hatására elárasztja a nyugalom és a harmónia érzése. Nem sír, nem szorong, hanem éppen ellenkezőleg: növekvő önbizalommal és növekvő kíváncsisággal fordul a világ felé, melyben élnie adatott. A hordozókendő használatát tehát melegen ajánlom minden édesanyának, aki képes felülemelkedni a gyerekeknek sok kárt okozó évszázados előítéleteken!
Dr. Ranschburg Jenő

A Nanduval az a hivatásunk, hogy a babahordozást megmutassuk minden kisbabás családnak és támogassuk őket a saját harmóniájuk megteremtésében.

Ahány család, annyi féle képpen segíti őket a hordozás. Az újszülött babának természetes igénye az állandó testközelség, ahogyan magzat korában is összegömbölyödve, kellemes környezetben, a köldökzsinóron keresztül táplálva, ringatózott az édesanyja testében. Születése után is ez a legtökéletesebb állapot, amire ösztönösen vágyik.

Egy kisgyermek életében a legkritikusabb időszak az első fél, egy éve, mert ez alapozhatja meg az élethez való viszonyát. Boldogulhat könnyebben vagy lehet nagyon küzdelmes is élet számára.
A testközelben lévő babák a tapasztalatok szerint nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, érdeklődőbbek és hamar önállóbbak. Felmerül sokszor a kérdés, hogy elkényeztetem-e így a gyermekemet, hogy felveszem és hordozom? Akkor tudom elkényeztetni és meghosszabbítani a kisgyermekkorát, ha magam helyett valami mást adok neki, amikor neki épp rám, a közelségre, a figyelemre van szüksége. Nagyobb korban, akár felnőttként is megpróbálják pótolni az ekkor keletkezett hiányt. Ez a gyermeknek és a szülőknek sok kellemetlenséget okozhat.

Magunkon hordozva szinte erőlködés nélkül megadhatjuk neki a figyelmet, a közelséget, a biztonságot, a ringatást és a lehetőséget, hogy elbújhasson, nyugodtan elaludhasson.

A hordozás elősegíti a baba-mama egység kialakulását és segít megismerni a babánkat, a jelzéseit, a szükségleteit.
Testi, lelki fejlődésük szempontjából nagy jelentősége van az őket ért ingerek hatása hordozás közben. A ringatás, mozgás, mozgatás jól fejleszti az idegrendszert, ezáltal a mozgásrendszert és az agyműködést. A baba folyamatosan figyel, tanul és szívja magába környezete szokásait, ha miközben állandóan biztonságban érzi magát.
Ez a testközelség jól támogatja a szoptatást, gyorsan felismerjük, megérezzük a babánk igényét és hordozás közben könnyen tudunk szoptatni is.

A babás együttlét legpraktikusabb megoldása a hordozás:
Szabaddá válik a két kezünk, így az otthoni házimunkát, kerti munkát is el tudjuk végezni anélkül, hogy le kellene tenni a babát.
Könnyűvé teszi a közlekedést a tömegközlekedésben, lépcsőkön, sokemeletes lift nélküli házakban. Akadály és probléma nélkül lehet bevásárolni, részt venni programokon, kirándulásokon, diszkréten szoptatni, anélkül, hogy otthon kellene maradnunk.
Megkönnyíti az együttlétet a nagyobb testvérrel vagy testvérekkel és mindeközben példát mutat számukra a babagondozásról.

A hordozás óriási segítség a baba megnyugtatásában, az altatásában és a sokszor embert próbáló, nyűgös időszakok átvészelésében.

Hordozás közben a babát mindig magunk felé fordítjuk, hogy fejecskéjét mellkasunkra tudja hajtani hogy ha elfáradt, vagy szeretne elbújni a zajos kinti világ elől.
Bármilyen hordozóeszközt is választunk, mindenképpen fontos, hogy a magzati póznak megfelelő helyzetben legyen ő, mert ekkor érzi magát biztonságban érzi és ekkor lesz nyugodt.
Kellően magasan legyenek a lábai, enyhe, a baba számára kényelmes terpeszben legyenek a térdei, és a háta C alakot vegyen fel.
A jó és megfelelő hordozóeszköz kellően szoros és körbeöleli a babát.

Hordozni elöl, csípőn és háton lehet attól függően, hogy a baba kora és súlya, valamint a család igényei és lehetőségei mit engednek meg és milyen hordozóeszköz áll rendelkezésre.

Szívből kívánjuk minden szülőnek, hogy fedezzék fel milyen csodálatos élmény a szívünkön hordozni gyermekünket!

Fontos tudnivalók a hordozásról

Hordozáskor a legfontosabb szabály, hogy úgy helyezzük el a babát a hordozóeszközben, hogy az álla és a mellkasa között két ujjnyi hely legyen!

HOGYAN HORDOZZUNK HELYESEN?
Szorosan, a baba hátát körben megtámasztva; a hordozóeszköz térhajlattól, térdhajlatig érjen; térdei magasan; a medencéjét befelé, lefelé fordítva; gerince magzati pózhoz hasonlóan domborúan.

TERPESZTARTÁS
A babának anatómiailag, a csípőizületek formálódása miatt, fontos, hogy nagyjából derékszögben álljon a lába a hordozó eszközben. Elölről nézve egy „M” betűt formáljon a baba. Az „M” két szára a baba lába, a közepe pedig a popsija. Figyeljünk, hogy a gyermek lába ne lógjon és ne üljön spárgában sem! Törekedjünk a baba számára kényelmes méretű terpeszre.

SZOROSRA KÖTNI, FEJMAGASSÁG
Annyira kell szorosra kötni, hogy ha előre hajolunk, ne emelkedjen el a baba tőlünk. A baba akkor van jó magasságban, ha állunk alatt pár centivel van.

FÜGGŐLEGES HORDOZÁS
A születés pillanatától hordozhatjuk babánkat. A függőleges testtartású hordozást ajánljuk leginkább.

Biztonsági tudnivalók

A babát mindig magunk felé fordítva tegyük a hordozóeszközbe! A kötés kellő szorosságát mindig ellenőrizzük!

A hordozó a baba hátán legalább hónaljig érjen fel, ha még nem tartja a fejét, tarkóig vagy fejközépig támasszuk meg!

Figyeljünk arra, hogy a baba orra vagy szája elé ne kerüljön hordozás köz- ben olyan tárgy, ami elzárhatja a légutakat!

Utazás közben használjuk az utazóeszközhöz való gyermekülést!

Tömegközlekedési eszközön legyünk tudatában, hogy gyermekünket hol és hogyan hordozzuk és figyeljünk fokozottan az ő épségére is!

Hordozás közben ne végezzünk életveszélyes vagy hirtelen mozgásokkal járó tevékenységet!

Forró vagy éles tárgyak közelében fokozottan figyeljünk hordozott gyermekünk testi épségére! Hordozás közben történt balesetekért a hordozóeszköz gyártója nem felelős!

Szakszerű segítségért fordulhat személyesen a Nandu gyártói tanácsadóhoz vagy hordozási tanácsadóhoz.

Ingyenes tanfolyamok: http://nandu-wrap.com/hordozo-tanfolyam

Monapel ÖKO mosható pelenkázás

© 2000 - 2023 - nandu-wrap.com
Megkötős hordozókendő, Karikás hordozókendő, Rugalmas hordozókendő, Csatos babahordozó, Mei Tai babahordozó, Hordozó tanfolyam